Tom Cosyns BV

Tom Cosyns BV

Backlinks kopen op de juiste manier in 2023

Als je linkbuilding hebt geprobeerd, is je waarschijnlijk de kans geboden om backlinks te kopen. Sommige linkbuilders gooien geld naar elke oude site, en sommige gewetenloze website-eigenaren maken er een slaatje uit.

Maar als veel websites alleen naar u willen linken als u ze betaalt, kan het verleidelijk zijn om op het aanbod in te gaan, vooral als het een website van hoge kwaliteit is.

Maar is het veilig om backlinks te kopen en hoe moet je dat doen? Laten we de argumenten eens bekijken.

Moet je backlinks kopen?

Naar onze mening mis je links van een groot aantal hoogwaardige, relevante websites als je weigert te betalen voor backlinks.

In bepaalde sectoren is de enige manier om te concurreren het kopen van links.
Je kunt absoluut garanderen dat internationale, multi-miljoen dollar bedrijven in de verzekeringen, casino, en financiële industrieën allemaal een enorme hoeveelheid links kopen.
Met dat gezegd, het moet worden gedaan op een zeer intelligente manier die probeert waarde toe te voegen aan het internet.

Het standpunt van Google

Laten we eerst de olifant in de kamer aanpakken: Google wil niet dat je backlinks koopt.

De zoekmachine houdt niet van enige methode om kunstmatig links te verkrijgen.

Google houdt niet van kunstmatige links

Google waarschuwt expliciet dat het het kopen of verkopen van links die PageRank doorgeven als een linkschema beschouwt. Als u zich 100% aan de richtlijnen van Google wilt houden, moet u geen links kopen.

Backlinks kopen op de juiste manier in 2023

Ondanks deze waarschuwing is het kopen en verkopen van links heel gewoon. Veel mensen in SEO doen het en tegenwoordig heeft Google het blijkbaar opgegeven om mensen die links kopen te bestraffen.

In plaats daarvan devalueren ze links waarvan ze denken dat ze deel uitmaken van een linkplan.

5 jaar geleden was het mogelijk om een enorme hoeveelheid gratis links te krijgen, gewoon door de beruchte SkyScraper-techniek toe te passen.

We bouwden letterlijk 50+ links in een maand voor sommige van onze klanten in 2016-2017, wat vandaag de dag extreem moeilijk is, tenzij je het uit het park slaat met een viraal stuk inhoud en een geweldig merk.

De reden is heel eenvoudig – Veel website-eigenaren begrijpen de waarde van links nu.

Als je ooit link outreach uitvoert, zul je ontdekken dat veel website-eigenaren alleen een link plaatsen als je ze betaalt.

De waarheid is dat de meeste eigenaren van content websites zich realiseren dat ze een aanzienlijke opbrengst kunnen verdienen met het verkopen van links, en dat maakt het tegenwoordig uiterst moeilijk om links te krijgen zonder geld aan te bieden.

Gratis links zijn moeilijk te krijgen

5 jaar geleden was het mogelijk om een enorme hoeveelheid gratis links te krijgen, gewoon door de beruchte SkyScraper-techniek toe te passen.

We bouwden letterlijk 50+ links in een maand voor sommige van onze klanten terug in 2016-2017, die vandaag de dag is uiterst moeilijk, tenzij je het knock out het park met een virale stuk van de inhoud en een geweldig merk.

De reden is heel eenvoudig – Veel website-eigenaren begrijpen de waarde van links nu.

Als je ooit link outreach uitvoert, zul je ontdekken dat veel website-eigenaren alleen een link plaatsen als je ze betaalt.

De waarheid is, de meeste content website-eigenaren beseffen dat ze een aanzienlijke omzet kunnen verdienen met de verkoop van links, en dat maakt het tegenwoordig uiterst moeilijk om links te krijgen zonder geld aan te bieden.

Hoeveel kost het om links te kopen?

We hebben de kosten van het kopen van links hier al veel uitgebreider onderzocht.

We hebben echter hieronder enkele ruwe gegevens voor u samengesteld.

Waarom geld vragen voor backlinks?

Zoals gezegd, de reden waarom website-eigenaren geld vragen voor backlinks is dat ze weten hoe waardevol die links zijn. Het kost ook tijd en moeite om een link op een website te plaatsen. Website-eigenaars vinden het niet meer dan billijk dat ze gecompenseerd worden voor de waarde die ze leveren.

Bovendien is het kopen en verkopen van backlinks vooral gebruikelijk in sommige ultracompetitieve niches. Bijvoorbeeld industrieën zoals financiën en gokken.

Het is niet moeilijk te zien waarom op basis van de bovenstaande financiële gegevens.

Elke link die een website in zijn inhoud plaatst, geeft PageRank door aan de andere site. Dit verhoogt de kans dat de site waarnaar ze linken zal ranken voor concurrerende zoekwoorden, waardoor hun eigen SEO-inspanningen moeilijker worden.

Of u ervoor kiest backlinks te kopen, hangt uiteindelijk af van hoe u bovenstaande punten bekijkt. Je zult moeten overwegen hoe snel je wilt groeien en hoe risicomijdend je bent.

Backlinks kopen op de juiste manier in 2023

De risico’s van het kopen van backlinks

Er zijn twee belangrijke redenen om geen backlinks te kopen.

De eerste is dat je je geld zou kunnen verspillen. Links kopen op directories of forums zal je site waarschijnlijk geen kwaad doen, maar het zal weinig tot geen impact hebben op je ranking. Dat komt omdat het algoritme van Google weet dat het dit soort links negeert.

De tweede mogelijkheid is dat u een handmatige actie ontvangt. Dit is wanneer een menselijke beoordelaar besluit dat uw site of pagina’s op uw site niet voldoen aan de richtlijnen van Google.

Een handmatige actie kan leiden tot een daling van uw zoekresultaten. Mogelijk wordt uw site zelfs helemaal uit Google verwijderd.

Handmatige acties zijn tegenwoordig echter uiterst zeldzaam voor linkspam. Google wordt steeds beter in het negeren van spam of links van lage kwaliteit.

U kunt herstellen van handmatige acties
Als u een handmatige actie ontvangt, meldt Google dit in de Search Console. De waarschuwing vertelt u waarom u een handmatige actie hebt ontvangen en geeft informatie over de typen pagina’s die zijn getroffen. Wilt u nog steeds Backlinks kopen? Niet alle methoden zijn gelijk

Google geeft je ook stappen die je kunt ondernemen om de problemen op te lossen.

Bij linkgerelateerde waarschuwingen moet je sites meestal vragen de links te verwijderen. Als dat niet lukt, kun je de betaalde backlinks desavoueren door een lijst ervan te uploaden naar de disavow tool van de zoekconsole.

Vervolgens vraag je een beoordeling aan en leg je uit wat je hebt gedaan om het probleem op te lossen. Iemand van de zoekmachine zal het verzoek controleren en de actie van uw site verwijderen.

Het nemen van deze stappen kan ertoe leiden dat uw zoekmachine rankings weer stijgen.

Maar als je eerdere rankings afhankelijk waren van de PageRank die de links die je hebt verwijderd met zich meebrachten, zul je misschien niet meer zo hoog scoren als voorheen, zelfs nadat de handmatige actie is verwijderd.

Hoe Backlinks kopen? Niet alle methoden zijn gelijk
Er zijn vele methoden om links te kopen. Sommige daarvan zijn absoluut verboden, maar andere zijn niet zo zwart-wit.

Hier is een blik op enkele veel voorkomende manieren om backlinks te kopen en de risico’s en beloningen van elk.

Spammy diensten op Freelance marktplaatsen

De eerste manier om backlinks te kopen die de meeste nieuwe site-eigenaren tegenkomen is via diensten op freelance websites zoals Fiverr of PeoplePerHour. Er kunnen goede link building diensten zijn op deze sites, maar er zijn ook veel slechte.

De slechte link building diensten bieden meestal een groot aantal backlinks aan voor een lage prijs. Ze kunnen zelfs beweren white hat links te creëren of grote rankingsverhogingen te bieden.

Zorg ervoor dat u weet waar u zich voor aanmeldt voordat u een van deze diensten aanneemt. Als de deal te goed lijkt om waar te zijn, is dat vrijwel zeker ook zo.

Dat komt omdat goede backlinkbuilding tijd kost, duur is en geen garanties biedt.

Een typische white hat campagne omvat:

Het creëren van een strategie.
Het benaderen van geschikte websites.
Onderhandelen met site-eigenaren.
Het creëren van inhoud van hoge kwaliteit.
Elke dienst die een groot aantal links aanbiedt voor een lage prijs is een sluiproute. Vermijd deze aanbiedingen als u kwaliteitsbacklinks wilt kopen.

Vaak hebben de mensen die deze diensten aanbieden toegang tot een PBN – een netwerk van websites die zij bezitten en waarop zij gemakkelijk links kunnen plaatsen. Met deze zwarte hoed linkstrategie kunnen ze met weinig tijd en moeite een bepaald aantal links genereren.

Het probleem is dat zoekmachines PBN’s haten. Links kopen van dit soort websites kan je rankings vernietigen.

Andere manieren waarop deze diensten links genereren is via automatisch gegenereerde inhoud zoals blog commentaren of forum links. Of ze bouwen links van lage kwaliteit op directory sites.

Wat de exacte methode ook is, dit zijn link buying strategieën die u wilt vermijden. In dit artikel leest u meer over hoe u spammy link building scams kunt herkennen.

Nichebewerkingen

Nichebewerkingen is een strategie voor het kopen van links waarbij u website-eigenaren benadert en hen vraagt om een link te plaatsen naar een relevante pagina op uw website.

De website-eigenaar zal meestal vragen om betaling om dit te doen. U kunt zelfs betaling vooraf aanbieden om de bal aan het rollen te krijgen.

Het is een goede strategie om kwaliteitsbacklinks te kopen omdat:

U kunt de websites kiezen die u bereikt.
Je kunt backlinks genereren naar pagina’s die normaal geen links aantrekken.
Je kunt snel backlinks genereren.
U kunt uw ankertekst kiezen.
Het is ook moeilijk voor Google’s algoritme om dit soort backlinks te herkennen. Het is moeilijk om een niche edit link te onderscheiden van een organische, zolang jij en de website eigenaar voorzichtig zijn.

Het nadeel is dat u waakzaam moet zijn over de soorten sites die u betaalt voor links.

Denk erover na: als een website-eigenaar bereid is om naar uw site te linken voor geld, hoeveel andere websites hebben ze dezelfde overeenkomst met?

Hoewel websites meestal betaalde links kunnen accepteren zonder dat zoekmachines het merken, lopen ze het risico dat ze voor het algoritme van Google op een linkfarm lijken als ze het te vaak doen. Geassocieerd worden met een van deze sites kan uw ranking in de zoekmachines negatief beïnvloeden.

Wij raden u aan elke website waarvoor u wilt betalen voor niche-links grondig te analyseren. Dit zal ervoor zorgen dat je alleen kwaliteit backlinks koopt.

We hebben een artikel dat precies laat zien hoe je kwaliteit sites te onderscheiden van lage kwaliteit hier. Maar de kern van het artikel is:

Domein statistieken alleen vertellen je niet of een site van hoge kwaliteit is. Veel sites die gebruikt worden in PBN’s zijn gebouwd op domeinen die al een hoge DA en DR hadden.
De inhoud en het verkeer van de website is de grootste indicator van kwaliteit. Zoek naar een site met een goed ontwerp, originele artikelen, een duidelijk onderwerp, en weinig berichten gemarkeerd als “Gast Auteur”.
Transparantie over wie de site bezit en beheert is ook belangrijk. Zoek naar een Over pagina met grondige informatie.
Zoek naar sites die consistent verkeer van goede kwaliteit genereren via Google. Een neerwaartse trend, plotselinge dalingen, spammy sleutelwoorden of weinig verkeer wijzen erop dat een site het niet waard is om een backlink van te krijgen.
Betaalde gastposten
Betaalde gastberichten zijn wanneer je geld betaalt om een artikel op een website te plaatsen.

Deze strategie heeft veel van dezelfde voordelen als een niche edits strategie. Je kunt de website kiezen, de inhoud waarnaar je linkt en de ankertekst. Het is een goede manier om backlinks van hoge kwaliteit te kopen.

Voorbeeld – Betaalde gastpost op een nicheblog voor huisdieren

Dit is een vrij algemeen voorbeeld van het soort antwoord dat je zou kunnen krijgen van een blogger die wat wil verdienen aan jouw gastpostverzoek.

Gastpost backlinks die u kunt kopen van een huisdier niche
Deze site heeft fantastische statistieken, krijgt veel relevant verkeer, en ze zijn streng over de inhoud die ze publiceren, ook al zijn ze blij om er inkomsten uit te ontvangen. In dit specifieke geval zal het een geweldige link zijn als je links wilt opbouwen naar een huisdier-gerelateerde website.

Het nadeel is vrijwel hetzelfde: als u een gastbericht op de verkeerde site plaatst, kunt u gestraft worden.

Er zijn twee belangrijke verschillen tussen betaalde gastposten en nichebewerkingen.

Het belangrijkste minpunt is dat je het artikel moet maken. Dit zal ofwel uw kosten verhogen als u ervoor kiest om uit te besteden, ofwel tijd kosten als u ervoor kiest om de post zelf te schrijven.

Het belangrijkste positieve punt is dat je bij het zoeken naar betaalde gastberichten in veel gevallen ook sites kunt vinden die je geen kosten in rekening brengen, vooral als je een geschiedenis hebt van het maken van goede inhoud.

Een bureau betalen

Een bureau betalen is iets anders dan de andere methoden van link buying op deze lijst.

Dat komt omdat je iemand betaalt om backlinks voor je te bouwen, niet om te betalen voor de backlinks zelf.

Er is absoluut niets mis met het inhuren van backlinkbouwers. Het is niet anders dan mensen betalen om inhoud te schrijven, uw website te ontwerpen of uw SEO-strategie te beheren.

Wat een verschil kan maken is hoe het bureau ervoor kiest om links te bouwen.

Als de dienst uw budget besteedt aan PBN-links, loopt u het risico een Google-penalty te krijgen.

Maar als het kwalitatieve links genereert via organische middelen zoals outreach of PR, hoeft u zich geen zorgen te maken.