Tom Cosyns BV

Tom Cosyns BV

Wat is linkbuilding

Wat is linkbuilding? Linkbuilding is een van de meest populaire maar onbegrepen aspecten van SEO. Maar alles wat je nodig hebt is de juiste aanpak bij het implementeren van een link-building campagne – wat gemakkelijker gezegd is dan gedaan.

Talloze studies zijn het erover eens dat inkomende links een van de meest invloedrijke rankingfactoren zijn, ervan uitgaande dat ze van hoge kwaliteit zijn natuurlijk.

Wat is linkbuilding?

Een van de effectieve SEO-methoden is linkbuilding . Deze methode verhoogt het aantal kwaliteitslinks op internet die naar uw website leiden en verbetert zo de positie van de bron in de resultaten van zoekmachines. Wat is linkbuilding? Het is een effectieve manier om uw website te promoten. Verwacht echter geen snelle resultaten: het kan drie maanden tot een jaar duren voordat veranderingen in de zichtbaarheid van de site zichtbaar worden. Linkbuilding moet je over een lange tijd bekijken.

Vaak willen beginnende linkbuilders zoveel mogelijk ankerlinks plaatsen. Tegelijkertijd vermijden ze ankerloze links. Deze misplaatste strategie zal er echter voor zorgen dat de site de positie van zoekmachines verliest. Houd er daarom rekening mee dat één ankerlink drie ankerloze links moet opleveren bij het plaatsen van links. U kunt ook de volgende verhoudingen volgen: 40% ankerloze links en 60% ankerlinks.

Wat is linkbuilding

Domein autoriteit

Tijdens het Wat is linkbuilding, raden we aan om de domeinbeoordeling te overwegen (met andere woorden, een site-vertrouwen). Het is een van de belangrijkste indicatoren bij het kiezen van een donor om externe links naar uw site te plaatsen. Domain rating (DR Ahrefs) geeft het aantal backlinks aan dat de site heeft ontvangen van betrouwbare, gezaghebbende bronnen. Hoe hoger de DR is, hoe meer de zoekmachine de bron vertrouwt. Sitevertrouwen wordt geverifieerd met behulp van de volgende tools:

  • Ahrefs
  • Semrush
  • MOZ
  • Majestueus.

Als de DR van de website laag is, moet u lang wachten terwijl de gemaakte links de positie van de site verbeteren. Het hangt echter ook van de niche af. Doorgaans moet de DR-indicator minimaal 60 zijn voor B2B-merken en 30 voor B2C-bedrijven. Houd er tegelijkertijd rekening mee dat beurzen niet vertrouwd moeten worden omdat ze de kwaliteit van donoren overdrijven.

Domein autoriteit verhogen

Het verhogen van de Domain Authority van uw website is een van de belangrijkste voordelen van linkbuilding – ook al is de DA zelf niet wat het vermogen van uw site om te ranken beïnvloedt.

Domain Authority is een ranking score voor zoekmachines ontwikkeld door Moz die de relevantie van een website in een bepaalde industrie, niche of onderwerp meet om te voorspellen hoe groot de kans is dat deze in zoekmachines zal scoren.

Domain Authority scores variëren van 0 tot 100. Websites met een score van meer dan 60 hebben een grotere kans om hoger te scoren. Websites die minder dan 30 scoren zullen lager scoren in de resultaten van zoekmachines.

U moet er dus voor zorgen dat uw website een hoge score heeft. En de primaire factor die uw Domain Authority verhoogt, is een hoog aantal backlinks van relevante websites met een hoge Domain Authority.

Hoe?

Wat is linkbuilding? U krijgt link juice (ranking power) van andere websites wanneer zij naar uw pagina’s linken. Dit verhoogt uw Domain Authority, wat uw kans om hoog te scoren in de SERP’s (zoekmachine resultaten pagina’s) beïnvloedt.

Hoe bereikt u dit voordeel?

Zorg ervoor dat u links krijgt van andere kwaliteitssites die een eigen autoriteit hebben.

Nu, met dat gezegd zijnde – terugkomend op mijn eerdere opmerking – DA zelf is niet wat Google telt. Andere tools bieden een meting die vergelijkbaar is met DA. Ahrefs heeft bijvoorbeeld een Domain Rating, Semrush heeft een Authority Score, net als vele andere tools.

Al deze tools proberen de feitelijke autoriteit te meten die uw website heeft opgebouwd door het verdienen van backlinks. Google’s meting hiervan staat bekend als Page Rank – dat is de werkelijke score die van invloed is op uw site.

Helaas, dit is niet publiekelijk beschikbaar als in het verleden – die leidt ons te gebruiken 3rd party metrics te maken een educated guess.

Focus dus niet alleen op de DA of DR metriek, maar benadruk het verkrijgen van kwalitatieve, relevante links met behulp van tactieken zoals resource page outreach of gastposting.

Linkbuilding verbetert merkzichtbaarheid

Het primaire doel van Wat is linkbuilding is stijgen in de SERP’s. Maar voordat dit wordt bereikt, moeten andere complementaire merken en websites naar uw website linken.

Als zij u backlinks geven, wordt hun publiek zich bewust van uw inhoud en aanbod, wat uw klantenbereik vergroot.

U wordt zichtbaarder voor een publiek dat u anders waarschijnlijk niet zou kunnen bereiken.

Hoe bereikt u dit voordeel?

Richt u op complementaire merken voor uw linkbuildingcampagne.

Als het publiek van de websites’ waarvan u links krijgt u niet relevant vindt, zullen ze uw inhoud waarschijnlijk negeren en nooit op uw link klikken.

Linkbuilding vestigt merkautoriteit

De concurrentie in de digitale ruimte is zwaar. En als klanten u niet zien als een autoriteit in uw branche, zullen ze u niet vertrouwen. De gemakkelijkste manier om een autoriteit te worden is dan ook dat andere merken die al een solide aanhang en stem hebben u aanbevelen.

In de online ruimte worden aanbevelingen gedaan via merkvermeldingen en backlinks. Dus wanneer een website uw inhoud, website of merk aanhaalt als een waardevolle bron van informatie in de sector, is dat een aanbeveling.

De aanbeveling vertelt uw doelgroep en zoekmachines dat u een autoriteit bent in de sector. Waarom? Omdat een gerespecteerd merk naar uw inhoud of bedrijf heeft verwezen als waardevol.

Hoe bereikt u dit voordeel van wat is linkbuilding? Krijg links van gerespecteerde platforms in uw branche.

Verhoog het verwijzingsverkeer

Referral traffic is webbezoek dat u krijgt van andere websites zonder dat de bezoekers naar u zoeken op Google. Dit soort verkeer vertelt Google dat uw inhoud waardevol is, vooral als dergelijke bezoeken afkomstig zijn van websites met een hoge DA.

Laten we een praktijkcase bekijken om dit uit te leggen.

Bryan Harris schreef een bericht op een website genaamd Okdork op een moment dat zijn blog Video Fruit slechts 285 bezoeken per dag ontving.

Op de dag dat zijn gastpost live ging, kreeg zijn website 1086 bezoeken. De volgende dag kreeg hij er 686. Nu waren 73% van deze bezoeken verse bezoekers.

Voordelen van het bouwen van links: Bryan Harris piek in verwijzingsverkeer
Dit betekent dat de lezers van Okdork van zijn post hielden en besloten naar zijn blog te gaan (door op zijn backlink te klikken) om meer te lezen. Dat is hoe Wat is linkbuilding het verwijzingsverkeer stimuleert. Hoe bereik je dit voordeel van linkbuilding?

Bied uw publiek meer met uw links. Laat ze weten dat ze extra waarde krijgen door door te klikken naar jouw blog of website.

Brand Credibility opbouwen

Geloofwaardigheid van een merk betekent dat uw lezers en doelpubliek vertrouwen hebben in wat u zegt en aanbiedt.

Hoe helpen linkbuildingstrategieën u om dit te bereiken? Door uw positie op de SERP’s te verbeteren.

Wanneer een webgebruiker zoekt naar een product of dienst of informatie in uw branche en uw pagina als nummer 1 op Google ziet, geeft dat een boodschap door. De gebruiker zou het gevoel hebben dat, aangezien Google uw inhoud waardevol vindt voor de nummer-positie, uw merk geloofwaardig genoeg moet zijn.

Als een potentiële klant de inhoud van een thought leader op uw gebied doorneemt en uw links op hun website ontdekt, zullen ze u ook als een autoriteit beschouwen. Dit geeft hen het vertrouwen om uw website te bekijken en zich ermee bezig te houden.

Siteverkeer

De donor moet ook veel verkeer hebben. Hoe hoger het verkeer van de donorsite, hoe gemakkelijker het zal zijn om efficiëntie te bereiken in linkbuilding voor de acceptorsite.

Populariteit van het merk van de site

Een van de factoren die de effectiviteit van linkbuilding beïnvloeden, is de herkenning van de donorsite en de populariteit van het merk. Een indicator hiervoor is het percentage merkverkeer dat de site ontvangt. U kunt deze indicator controleren met de Semrush-tool.

Soorten sitepagina’s

Doorgaans zijn links op pagina’s met relevante inhoud van hoge kwaliteit effectiever dan links op commerciële pagina’s zonder inhoud. Dit komt omdat commerciële pagina’s over het algemeen slechts op een paar zoekwoorden zijn gericht, wat de effectiviteit van wat is linkbuilding  aanzienlijk vermindert.

Concurrentieniveau en niche

Wil je goede resultaten behalen met behulp van linkbuilding, analyseer dan je concurrenten. Door de profielen van concurrenten te bestuderen, kunt u gemakkelijker nadenken over de stadia van het vergroten van het linkgewicht. Bedenk ook welke links van uw concurrenten het beste scoren en gebruik die kennis voor uw site. Linkbuilding strategie Het is belangrijk om white hat linkbuilding te gebruiken, dat wil zeggen een “witte”

linkbuildingstrategie.

Het geeft goede resultaten die lang volgehouden kunnen worden. De “Witte” linkbuilding-strategie richt zich op het creëren van hoogwaardige, relevante links naar de site.  Hieronder valt bijvoorbeeld crowdmarketing. Tegelijkertijd vallen sites die gebruik maken van black hat linkbuilding, in geval van detectie, onder zoekmachinefilters en verslechteren hun ranking alleen maar.

Budget voor linkbuilding

Linkbuilding is geen gratis promotie van sites in zoekmachines . Om de uitbreiding van het linkgewicht te laten werken, is het noodzakelijk om een ​​bepaald budget toe te wijzen. De gemiddelde prijs per bedrijf of dienst varieert. Ahrefs merkt bijvoorbeeld op dat het ongeveer  350 euro per maand is. De kosten per link zijn echter afhankelijk van hoe gezaghebbend een site is. Een link vanaf een site met een Ahrefs 50-domeinclassificatie en 2.000 organisch verkeer per maand kost bijvoorbeeld niet zoveel als een link vanaf een DR 80-website met meer dan 100.000 organisch verkeer.

Backlinks pakketten

Backlinks verzamelen is net zoals SEO een lange termijnstrategie. Het is niet zo als je vandaag 50 backlinks krijgt dat je volgende week 5 plaatsen zal gestegen zijn in de ranking van Google. Wij bevelen onze klanten aan om het resultaat van linkbuilden pas na 6 maand te evalueren.  Het beste rendement van uw campagne  merk je maar pas op na een half jaar. Wij werken met pakketten per maand, die maandelijks opgezegd kunnen worden.

Onze maandelijkse pakketten

Handmatige Linkbuilding uitbesteden is net zoals SEO een lange termijnstrategie. Het is niet zo als je vandaag 50 backlinks krijgt dat je volgende week 5 plaatsen zal gestegen zijn in de ranking van Google. Wij bevelen onze klanten aan om het resultaat van linkbuilden pas na 6 maand te evalueren.  Het beste rendement van uw campagne  merk je maar pas op na een half jaar. Wij werken met pakketten per jaar, die maandelijks, per kwartaal of jaarlijks kunnen betaald worden.

Linkbuilding pakket

Wat is een linkbuilding pakket

Een Wat is linkbuilding pakket bestaat ​​uit een groep gegarandeerde links maandelijks worden geplaatst in voor een vaste prijs. Bij normale linkbuilding diensten betaal je voor elke individuele link. Linkbuilding pakketten hebben een aantal verschillende links in het pakket. Je betaalt gewoon de vaste prijs van het pakket.

Wij bieden Wat is linkbuilding pakketten aan per maand. Wij plaatsen voor onze klanten backlinks op zeer relevante websites die we zelf ontwerpen. Deze sites hebben een hoge DA en DR waarde.

Voorbeeld 1:

Backlinks en bedrijfsinfo op de homepage van relevante websites, zie voorbeeld van een relevante website

Voorbeeld 2:

Backlinks in de vorm van een blog op relevante websites, zie voorbeeld van een blog

Voorbeeld 3:

Tiered linkbuilding: Backlinks op relevante websites gebouw volgens Multi Tier, zie voorbeeld 

Meer weten over Wat is linkbuilding? Bel ons