Tom Cosyns BV

Tom Cosyns BV

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie, je hoort er dagelijks over maar Wat is SEO / Zoekmachineoptimalisatie? SEO staat voor ‘zoekmachineoptimalisatie’. In eenvoudige bewoordingen betekent het het proces van het verbeteren van uw site om de zichtbaarheid ervan te vergroten wanneer mensen zoeken naar producten of services die verband houden met uw bedrijf in Google, Bing en andere zoekmachines . Hoe beter uw pagina’s zichtbaar zijn in de zoekresultaten, hoe groter de kans dat u de aandacht trekt en potentiële en bestaande klanten naar uw bedrijf trekt.

De basis van zoekmachine optimalisatie

Ooit gehoord van de behoeftenhiërarchie van Maslow? Het is een psychologische theorie die prioriteit geeft aan de meest fundamentele menselijke behoeften (zoals lucht, water en fysieke veiligheid) boven meer geavanceerde behoeften (zoals waardering en sociale verbondenheid). De theorie is dat je de behoeften aan de top niet kunt bereiken zonder ervoor te zorgen dat eerst aan de meer fundamentele behoeften wordt voldaan. Liefde doet er niet toe als je geen eten hebt.

Onze oprichter, Rand Fishkin, maakte een vergelijkbare piramide om uit te leggen hoe mensen SEO zouden moeten aanpakken, en we hebben het liefkozend ” Moz low’s hiërarchie van SEO-behoeften” genoemd.

Hoe werkt SEO?

Zoekmachines zoals Google en Bing gebruiken bots om pagina’s op internet te crawlen, van site naar site te gaan, informatie over die pagina’s te verzamelen en in een index te plaatsen. Zie de index als een gigantische bibliotheek waar een bibliothecaris een boek (of een webpagina) kan openen om u te helpen precies te vinden waarnaar u op dat moment op zoek bent.

Vervolgens analyseren algoritmen pagina’s in de index, rekening houdend met honderden rankingfactoren of signalen, om te bepalen in welke volgorde pagina’s in de zoekresultaten voor een bepaalde zoekopdracht moeten verschijnen. In onze bibliotheekanalogie heeft de bibliothecaris elk boek in de bibliotheek gelezen en kan hij u precies vertellen welk boek de antwoorden op uw vragen zal hebben.

Onze SEO-succesfactoren kunnen worden beschouwd als proxy’s voor aspecten van de gebruikerservaring . Het is hoe zoekbots precies inschatten hoe goed een website of webpagina de zoeker kan geven waarnaar ze zoeken.

In tegenstelling tot betaalde zoekadvertenties , kunt u zoekmachines niet betalen om hogere organische zoekresultaten te krijgen, wat betekent dat SEO-experts het werk moeten doen. Dat is waar we binnenkomen.

Ons periodiek systeem van SEO-factoren organiseert de factoren in zes hoofdcategorieën en gewichten, elk op basis van het algehele belang ervan voor SEO. Inhoudskwaliteit en zoekwoordonderzoek zijn bijvoorbeeld sleutelfactoren voor inhoudsoptimalisatie, en crawlbaarheid en snelheid zijn belangrijke factoren voor de architectuur van de site.

Het onlangs bijgewerkte SEO-periodiek systeem bevat ook een lijst met giftige stoffen die afbreuk doen aan best practices voor SEO. Dit zijn snelkoppelingen of trucs die misschien voldoende waren om een ​​hoge ranking te garanderen in de tijd dat de methoden van de engine veel minder geavanceerd waren. En misschien werken ze nu zelfs voor een korte tijd – tenminste totdat je gepakt wordt.

We hebben ook een gloednieuw Niches-gedeelte dat diep ingaat op de SEO-succesfactoren achter drie belangrijke niches: Lokale SEO, Nieuws/Publicatie en E-commerce SEO. Hoewel ons algehele SEO-periodieke systeem u zal helpen met de beste werkwijzen, kan het kennen van de nuances van SEO voor elk van deze niches u helpen om zoekresultaten voor uw kleine bedrijf, receptenblog en/of online winkel te behalen.

De zoekalgoritmen zijn ontworpen om relevante, gezaghebbende pagina’s naar boven te halen en gebruikers een efficiënte zoekervaring te bieden. Door uw site en inhoud te optimaliseren met deze factoren in gedachten, kunnen uw pagina’s hoger in de zoekresultaten komen te staan.

Waarom is SEO belangrijk voor marketing?

SEO is een fundamenteel onderdeel van digitale marketing omdat mensen elk jaar biljoenen zoekopdrachten uitvoeren , vaak met commerciële bedoelingen om informatie over producten en diensten te vinden. Zoeken is vaak de primaire bron van digitaal verkeer voor merken en vormt een aanvulling op andere marketingkanalen. Een grotere zichtbaarheid en een hogere positie in de zoekresultaten dan uw concurrentie kan een materiële impact hebben op uw bedrijfsresultaten.

De zoekresultaten zijn de afgelopen jaren echter geëvolueerd om gebruikers meer directe antwoorden en informatie te geven waardoor de kans groter is dat gebruikers op de resultatenpagina blijven in plaats van ze naar andere websites te leiden.

Houd er ook rekening mee dat functies zoals uitgebreide resultaten en kennisvensters in de zoekresultaten de zichtbaarheid kunnen vergroten en gebruikers rechtstreeks in de resultaten meer informatie over uw bedrijf kunnen bieden.

Kortom, SEO is de basis van een holistisch marketingecosysteem. Wanneer u begrijpt wat uw websitegebruikers willen, kunt u die kennis vervolgens implementeren in uw campagnes (betaald en organisch), op uw website, op uw socialemedia-eigenschappen en meer.

Zoekmachine optimalisatie

Als u online inhoud bezit, beheert, er inkomsten mee genereert of deze promoot via Google Zoeken, is deze gids bedoeld voor u. U bent misschien de eigenaar van een groeiend en bloeiend bedrijf, de website-eigenaar van een dozijn sites, de SEO-specialist in een webbureau of een doe-het-zelf SEO-expert met een passie voor de mechanica van zoeken: deze gids is bedoeld voor u. Als u geïnteresseerd bent in een volledig overzicht van de basisprincipes van SEO volgens onze best practices, bent u inderdaad op de juiste plek. Deze gids bevat geen geheimen die uw site automatisch als eerste in Google rangschikken (sorry!), maar als u de best practices volgt, wordt het hopelijk gemakkelijker voor zoekmachines om uw inhoud te crawlen, te indexeren en te begrijpen.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) gaat vaak over het aanbrengen van kleine aanpassingen aan delen van uw website. Afzonderlijk bekeken lijken deze wijzigingen misschien op incrementele verbeteringen, maar in combinatie met andere optimalisaties kunnen ze een merkbare invloed hebben op de gebruikerservaring en prestaties van uw site in organische zoekresultaten. U bent waarschijnlijk al bekend met veel van de onderwerpen in deze handleiding, omdat het essentiële ingrediënten zijn voor elke webpagina, maar u haalt er misschien niet het maximale uit.

U moet een website bouwen die uw gebruikers ten goede komt en elke optimalisatie afstemmen op het verbeteren van de gebruikerservaring. Een van die gebruikers is een zoekmachine, die andere gebruikers helpt uw ​​inhoud te vinden. SEO gaat over het helpen van zoekmachines om inhoud te begrijpen en te presenteren. Uw site is mogelijk kleiner of groter dan onze voorbeeldsite en biedt zeer verschillende inhoud, maar de optimalisatieonderwerpen in deze handleiding zijn van toepassing op sites van alle soorten en maten. We hopen dat onze gids u nieuwe ideeën geeft over hoe u uw website kunt verbeteren, en we horen graag uw vragen, feedback en succesverhalen in de Google Search Central Help Community .

Hier volgt een korte verklarende woordenlijst van belangrijke termen die in deze handleiding worden gebruikt:

Index – Google slaat alle webpagina’s die het kent op in zijn index . De indexvermelding voor elke pagina beschrijft de inhoud en locatie (URL) van die pagina. Indexeren is wanneer Google een pagina ophaalt, leest en toevoegt aan de index: Google heeft vandaag verschillende pagina’s op mijn site geïndexeerd .
Crawlen – Het zoeken naar nieuwe of bijgewerkte webpagina’s. Google ontdekt URL’s door links te volgen, sitemaps te lezen en op vele andere manieren. Google crawlt het web, zoekt naar nieuwe pagina’s en indexeert deze vervolgens (indien van toepassing).
Crawler – Geautomatiseerde software die pagina’s van internet crawlt (ophaalt) en indexeert.
Googlebot – De algemene naam van de crawler van Google. Googlebot doorzoekt het web constant.
SEO – Zoekmachineoptimalisatie: het proces om uw site beter te maken voor zoekmachines. Ook de functietitel van een persoon die dit voor de kost doet: we hebben net een nieuwe SEO aangenomen om onze aanwezigheid op internet te verbeteren.

Ben je op Google?

Bepaal of uw site in de index van Google staat
Zoek site:naar de start-URL van uw site. Als u resultaten ziet, bevindt u zich in de index. Een zoekopdracht naar site:wikipedia.orglevert bijvoorbeeld deze resultaten op .

De site:operator retourneert niet noodzakelijkerwijs alle URL’s die zijn geïndexeerd onder het voorvoegsel dat in de query is opgegeven. Meer informatie over de site:operator .
Als uw site niet in Google staat
Hoewel Google miljarden pagina’s crawlt, is het onvermijdelijk dat sommige sites worden gemist. Wanneer onze crawlers een site missen, is dat vaak om een ​​van de volgende redenen:

De site is niet goed verbonden met andere sites op internet
U heeft zojuist een nieuwe site gelanceerd en Google heeft nog geen tijd gehad om deze te crawlen
Het ontwerp van de site maakt het moeilijk voor Google om de inhoud effectief te crawlen
Google heeft een fout ontvangen bij het crawlen van uw site
Uw beleid voorkomt dat Google de site crawlt

Hoe krijg ik mijn site op Google?

Google is een volledig geautomatiseerde zoekmachine die webcrawlers gebruikt om constant het web te verkennen, op zoek naar sites die aan onze index kunnen worden toegevoegd; u hoeft meestal niet eens iets te doen, behalve uw site op internet plaatsen. De overgrote meerderheid van de sites die in onze resultaten worden vermeld, worden niet handmatig ingediend voor opname, maar worden automatisch gevonden en toegevoegd wanneer we het web crawlen. Ontdek hoe Google webpagina’s ontdekt, crawlt en weergeeft.

De Search Essentials schetst de belangrijkste elementen van het bouwen van een Google-vriendelijke website. Hoewel er geen garantie is dat onze crawlers een bepaalde site zullen vinden, kan het volgen van de basisprincipes van zoeken ervoor zorgen dat uw site wordt weergegeven in onze zoekresultaten.

Google Search Console biedt tools waarmee u uw inhoud naar Google kunt verzenden en kunt controleren hoe u het doet in Google Zoeken. Als u wilt, kan Search Console u zelfs waarschuwingen sturen over kritieke problemen die Google tegenkomt met uw site. Meld u aan voor Search Console .

Hier zijn een paar basisvragen die je jezelf kunt stellen over je website als je aan de slag gaat.

  • Wordt mijn website weergegeven in Google?
  • Serveer ik inhoud van hoge kwaliteit aan gebruikers?
  • Wordt mijn lokale bedrijf weergegeven op Google?
  • Is mijn inhoud snel en gemakkelijk toegankelijk op alle apparaten?
  • Is mijn website veilig?
  • Heeft u een SEO-expert nodig?
  • Een SEO-expert is iemand die is opgeleid om uw zichtbaarheid in zoekmachines te verbeteren. Door deze gids te volgen, leert u genoeg om goed op weg te zijn naar een geoptimaliseerde site. Daarnaast kunt u overwegen een SEO-professional in te huren die u kan helpen bij het controleren van uw pagina’s.

Beslissen om een ​​SEO in te huren is een grote beslissing die uw site mogelijk kan verbeteren en tijd kan besparen. Zorg ervoor dat u de potentiële voordelen van het inhuren van een SEO onderzoekt, evenals de schade die een onverantwoordelijke SEO aan uw site kan toebrengen. Veel SEO’s en andere bureaus en adviseurs bieden nuttige diensten voor website-eigenaren, waaronder:

Beoordeling van de inhoud of structuur van uw site

Technisch advies over website-ontwikkeling: bijvoorbeeld hosting, omleidingen, foutpagina’s, gebruik van JavaScript
Inhoudelijke ontwikkeling
Beheer van online business development campagnes
Zoekwoord onderzoek
SEO-opleiding
Expertise in specifieke markten en regio’s
Voordat u op zoek gaat naar een SEO, is het een goed idee om een ​​goed opgeleide consument te worden en vertrouwd te raken met hoe zoekmachines werken. We raden aan om deze handleiding helemaal door te nemen en met name deze bronnen:

Hoe Google het web crawlt, indexeert en bedient

Zoek Essentials
Hoe een SEO in te huren
Als u overweegt een SEO in te huren, hoe eerder hoe beter. Een goed moment om mensen in te huren is wanneer u een herontwerp van uw site overweegt of van plan bent een nieuwe site te lanceren. Op die manier kunnen u en uw SEO ervoor zorgen dat uw site van onderaf is ontworpen om zoekmachinevriendelijk te zijn. Een goede SEO kan echter ook helpen bij het verbeteren van een bestaande site.

Voor een gedetailleerd overzicht van de noodzaak van het inhuren van een SEO en waar u op moet letten, kunt u lezen Heeft u een SEO nodig .

Help Google uw inhoud te vinden

De eerste stap om uw site op Google te krijgen, is ervoor te zorgen dat Google deze kan vinden. De beste manier om dat te doen is door een sitemap in te dienen . Een sitemap is een bestand op uw site dat zoekmachines informeert over nieuwe of gewijzigde pagina’s op uw site. Meer informatie over het maken en indienen van een sitemap .

Google vindt pagina’s ook via links van andere pagina’s. Leer hoe u mensen kunt aanmoedigen om uw site te ontdekken door uw site te promoten .

Vertel Google welke pagina’s u niet wilt laten crawlen

Blokkeer voor niet-gevoelige informatie ongewenst crawlen door robots te gebruiken . tekst
Een robots.txt-bestand vertelt zoekmachines of ze toegang hebben tot delen van uw site en deze dus kunnen crawlen. Dit bestand, dat de naam robots.txt moet hebben, wordt in de hoofdmap van uw site geplaatst. Het is mogelijk dat pagina’s die zijn geblokkeerd door robots.txt nog steeds kunnen worden gecrawld, dus gebruik voor gevoelige pagina’s een veiligere methode.

# brandonsbaseballcards.com/robots.txt
# Tell Google not to crawl any URLs in the shopping cart or images in the icons folder,
# because they won’t be useful in Google Search results.
User-agent: googlebot
Disallow: /checkout/
Disallow: /icons/

Misschien wilt u niet dat bepaalde pagina’s van uw site worden gecrawld omdat ze mogelijk niet nuttig zijn voor gebruikers als ze worden gevonden in de zoekresultaten van een zoekmachine. Houd er rekening mee dat als uw site subdomeinen gebruikt en u wilt dat bepaalde pagina’s niet op een bepaald subdomein worden gecrawld, u een apart robots.txt-bestand voor dat subdomein moet maken. Voor meer informatie over robots.txt raden we deze handleiding over het gebruik van robots.txt-bestanden aan .

Lees over verschillende andere manieren om te voorkomen dat inhoud in zoekresultaten wordt weergegeven.

Voorkomen:

Je interne zoekresultatenpagina’s laten crawlen door Google. Gebruikers houden er niet van om op een resultaat van een zoekmachine te klikken om op een andere pagina met zoekresultaten op uw site terecht te komen.
Toestaan ​​dat URL’s die zijn gemaakt als resultaat van proxyservices, kunnen worden gecrawld.
Gebruik voor gevoelige informatie veiligere methoden
Een robots.txt-bestand is geen geschikte of effectieve manier om gevoelig of vertrouwelijk materiaal te blokkeren. Het instrueert goed opgevoede crawlers alleen dat de pagina’s niet voor hen bestemd zijn, maar het weerhoudt uw server er niet van om die pagina’s af te leveren aan een browser die ze opvraagt. Een van de redenen is dat zoekmachines nog steeds kunnen verwijzen naar de URL’s die u blokkeert (alleen de URL wordt weergegeven, geen titellink of fragment) als er ergens op internet links naar die URL’s zijn (zoals verwijzingslogboeken). Ook kunnen niet-conforme of malafide zoekmachines die de Robots Exclusion Standard niet erkennen, de instructies van uw robots.txt negeren. Ten slotte kan een nieuwsgierige gebruiker de mappen of submappen in uw robots.txt-bestand bekijken en de URL raden van de inhoud die u niet wilt zien.

Gebruik in deze gevallen de noindextag als u wilt dat de pagina niet in Google verschijnt, maar het niet erg vindt als elke gebruiker met een link de pagina kan bereiken. Gebruik voor echte beveiliging de juiste autorisatiemethoden, zoals een gebruikerswachtwoord vereisen of de pagina volledig van uw site halen.

Help Google (en gebruikers) uw inhoud te begrijpen
Laat Google uw pagina op dezelfde manier zien als een gebruiker
Wanneer Googlebot een pagina crawlt, zou deze de pagina op dezelfde manier moeten zien als een gemiddelde gebruiker . Voor een optimale weergave en indexering moet u Google altijd toegang geven tot de JavaScript-, CSS- en afbeeldingsbestanden die door uw website worden gebruikt. Als het robots.txt-bestand van uw site het crawlen van deze items niet toestaat, heeft dit direct invloed op hoe goed onze algoritmen uw inhoud weergeven en indexeren. Dit kan resulteren in suboptimale rankings.

Aanbevolen actie : Gebruik de URL-inspectietool . Hiermee kunt u precies zien hoe Google uw inhoud ziet en weergeeft, en kunt u een aantal indexeringsproblemen op uw site identificeren en oplossen.

Wat zijn de voordelen van metabeschrijvingstags?

Metabeschrijvingstags zijn belangrijk omdat Google ze kan gebruiken als fragmenten voor uw pagina’s in de zoekresultaten van Google. Houd er rekening mee dat we ‘misschien’ zeggen, omdat Google ervoor kan kiezen een relevant gedeelte van de zichtbare tekst van uw pagina te gebruiken als dit goed overeenkomt met de zoekopdracht van een gebruiker. Het toevoegen van metabeschrijvingstags aan elk van uw pagina’s is altijd een goede gewoonte voor het geval Google geen goede selectie tekst kan vinden om in het fragment te gebruiken. Meer informatie over het maken van hoogwaardige metabeschrijvingen .

Een fragment in een webresultaat in Google Zoeken
Vat de inhoud van de pagina nauwkeurig samen
Schrijf een beschrijving die gebruikers zowel informeert als interesseert als ze uw metabeschrijvingstag als fragment in een zoekresultaat zien. Hoewel er geen minimale of maximale lengte is voor de tekst in een descriptionmetatag, raden we aan ervoor te zorgen dat deze lang genoeg is om volledig te worden weergegeven in Zoeken (houd er rekening mee dat gebruikers fragmenten van verschillende grootte kunnen zien, afhankelijk van hoe en waar ze zoeken), en bevat alle de relevante informatie die gebruikers nodig hebben om te bepalen of de pagina nuttig en relevant voor hen zal zijn.

Voorkomen:

Een metabeschrijvingstag schrijven die geen relatie heeft met de inhoud op de pagina.
Algemene beschrijvingen gebruiken zoals “Dit is een webpagina” of “Pagina over honkbalkaarten”.
De beschrijving vullen met alleen trefwoorden.
De volledige inhoud van het document kopiëren en plakken in de metabeschrijvingstag.
Gebruik unieke beschrijvingen voor elke pagina
Het hebben van een andere metabeschrijvingstag voor elke pagina helpt zowel gebruikers als Google, vooral bij zoekopdrachten waarbij gebruikers meerdere pagina’s op uw domein kunnen weergeven (bijvoorbeeld zoekopdrachten met de site:operator ). Als uw site duizenden of zelfs miljoenen pagina’s heeft, is het waarschijnlijk niet haalbaar om handmatig metabeschrijvingstags te maken. In dit geval kunt u automatisch metabeschrijvingstags genereren op basis van de inhoud van elke pagina.

Voorkomen:

Een enkele metabeschrijvingstag gebruiken voor alle pagina’s van uw site of voor een grote groep pagina’s.
Gebruik heading-tags om belangrijke tekst te benadrukken
Gebruik betekenisvolle koppen om belangrijke onderwerpen aan te geven en help een hiërarchische structuur voor uw inhoud te creëren, zodat gebruikers gemakkelijker door uw document kunnen navigeren.

Stel je voor dat je een schets aan het schrijven bent
Net als bij het schrijven van een overzicht voor een groot papier, moet u nadenken over wat de belangrijkste punten en subpunten van de inhoud op de pagina zullen zijn en beslissen waar u op de juiste manier koptags gebruikt.

Voorkomen:

Tekst in koptags plaatsen die niet nuttig zou zijn bij het definiëren van de structuur van de pagina.
Heading-tags gebruiken waar andere tags leuk en geschikter zijn.
Onregelmatig verplaatsen van de ene kop-taggrootte naar de andere.
Gebruik koppen spaarzaam op de pagina
Gebruik heading-tags waar dit zinvol is. Te veel heading-tags op een pagina kunnen het voor gebruikers moeilijk maken om de inhoud te scannen en te bepalen waar het ene onderwerp eindigt en het andere begint.

Voorkomen:

Overmatig gebruik van heading-tags op een pagina.
Zeer lange koppen.
Heading-tags alleen gebruiken voor het opmaken van tekst en niet voor het presenteren van structuur.
Voeg gestructureerde gegevensopmaak toe
Gestructureerde gegevens zijn code die u aan de pagina’s van uw site kunt toevoegen om uw inhoud te beschrijven voor zoekmachines, zodat ze beter kunnen begrijpen wat er op uw pagina’s staat. Zoekmachines kunnen dit inzicht gebruiken om uw inhoud op handige (en opvallende) manieren weer te geven in zoekresultaten. Dat kan u op zijn beurt helpen om precies het juiste soort klanten voor uw bedrijf aan te trekken.

Afbeelding met een zoekresultaat verbeterd door beoordelingssterren met behulp van gestructureerde gegevens.
Als u bijvoorbeeld een online winkel heeft en een individuele productpagina markeert, helpt dit ons te begrijpen dat de pagina een fiets, de prijs en klantrecensies bevat. We kunnen die informatie weergeven in het fragment voor zoekresultaten voor relevante zoekopdrachten. We noemen dit rijke resultaten.

Naast het gebruik van gestructureerde gegevensopmaak voor rijke resultaten, kunnen we deze gebruiken om relevante resultaten in andere indelingen weer te geven. Als u bijvoorbeeld een fysieke winkel heeft, kunt u door de openingstijden te markeren uw potentiële klanten precies vinden wanneer ze u nodig hebben en hen laten weten of uw winkel open/gesloten is op het moment van zoeken.

Google-zoekresultaat voor ijssalons, met uitgebreide resultaten mogelijk gemaakt door gestructureerde gegevens.

U kunt veel bedrijfsrelevante entiteiten markeren:

Producten die u verkoopt
Bedrijfslocatie
Video’s over uw producten of bedrijf
Openingstijden
Evenementen lijsten
Recepten
Uw bedrijfslogo en nog veel meer
Bekijk een volledige lijst met ondersteunde inhoudstypen .

We raden u aan om gestructureerde gegevens te gebruiken met een van de ondersteunde notatie-opmaak om uw inhoud te beschrijven. U kunt de opmaak toevoegen aan de HTML-code op uw pagina’s of tools gebruiken zoals Data Highlighter en Markup Helper .

Controleer uw markeringen met behulp van de Rich Results Test
Nadat u uw inhoud heeft gemarkeerd, kunt u de Google Rich Results-test gebruiken om ervoor te zorgen dat er geen fouten in de implementatie zijn. U kunt de URL invoeren waar de inhoud zich bevindt, of de eigenlijke HTML kopiëren die de opmaak bevat.

Voorkomen:

Ongeldige opmaak gebruiken.
Gebruik Data Highlighter en Markup Helper
Als je gestructureerde markeringen wilt proberen zonder de broncode van je site te wijzigen, kun je Data Highlighter gebruiken , een tool die is geïntegreerd in Search Console en die een subset van inhoudstypen ondersteunt.

Als je de markup-code klaar wilt hebben om te kopiëren en op je pagina te plakken, probeer dan de Markup Helper .

Voorkomen:

De broncode van uw site wijzigen als u niet zeker weet of u markup moet implementeren.
Houd bij hoe uw gemarkeerde pagina’s het doen
De verschillende uitgebreide resultatenrapporten in Search Console laten u zien hoeveel pagina’s op uw site we hebben gedetecteerd met een specifiek type opmaak, hoe vaak ze in zoekresultaten zijn verschenen en hoe vaak mensen erop hebben geklikt in de afgelopen 90 dagen. Het toont ook eventuele fouten die we hebben ontdekt.

Voorkomen:

Opmaakgegevens toevoegen die niet zichtbaar zijn voor gebruikers.
Neprecensies maken of irrelevante markeringen toevoegen.
Beheer uw weergave in de zoekresultaten van Google
Correcte gestructureerde gegevens op uw pagina’s zorgen er ook voor dat uw pagina in aanmerking komt voor veel speciale functies in de zoekresultaten van Google, waaronder beoordelingssterren, fraai versierde resultaten en meer. Bekijk de galerij met typen zoekresultaten waarvoor uw pagina in aanmerking kan komen.

Organiseer uw sitehiërarchie
Begrijp hoe zoekmachines URL’s gebruiken
Zoekmachines hebben een unieke URL per stuk inhoud nodig om die inhoud te kunnen crawlen en indexeren, en om gebruikers ernaar te verwijzen. Verschillende inhoud (bijvoorbeeld verschillende producten in een winkel) en gewijzigde inhoud (bijvoorbeeld vertalingen of regionale variaties) moeten afzonderlijke URL’s gebruiken om op de juiste manier in zoekresultaten te worden weergegeven.

URL’s zijn over het algemeen opgesplitst in meerdere afzonderlijke secties:

protocol://hostname/path/filename?querystring#fragment
Bijvoorbeeld:

https://www.example.com/RunningShoes/Womens.htm?size=8#info
Google raadt alle websites aan om https://waar mogelijk gebruik van te maken. De hostnaam is waar uw website wordt gehost, meestal met dezelfde domeinnaam die u voor e-mail zou gebruiken. Google maakt onderscheid tussen de www- en niet-www-versie (bijvoorbeeld www.example.comof alleen example.com). Wanneer u uw website toevoegt aan Search Console, raden we u aan zowel de http://en https://-versies toe te voegen als de www- en niet-www-versies.

Pad, bestandsnaam en queryreeks bepalen welke inhoud van uw server wordt benaderd. Deze drie delen zijn hoofdlettergevoelig en FILEzouden dus resulteren in een andere URL dan file. De hostnaam en het protocol zijn niet hoofdlettergevoelig; hoofdletters of kleine letters zouden daar geen rol spelen.

Een fragment (in dit geval #info) geeft over het algemeen aan naar welk deel van de pagina de browser scrolt. Omdat de inhoud zelf meestal hetzelfde is, ongeacht het fragment, negeren zoekmachines gewoonlijk elk gebruikt fragment.

Bij verwijzing naar de startpagina is een schuine streep achter de hostnaam optioneel, aangezien deze naar dezelfde inhoud leidt ( https://example.com/is hetzelfde als https://example.com). Voor het pad en de bestandsnaam zou een schuine streep worden gezien als een andere URL (die bijvoorbeeld een bestand of een map aangeeft), https://example.com/fishis niet hetzelfde als https://example.com/fish/.

Navigatie is belangrijk voor zoekmachines
De navigatie van een website is belangrijk om bezoekers te helpen snel de gewenste inhoud te vinden. Het kan zoekmachines ook helpen te begrijpen welke inhoud de website-eigenaar belangrijk vindt. Hoewel de zoekresultaten van Google op paginaniveau worden aangeboden, wil Google ook graag een idee hebben van de rol die een pagina speelt in het grotere geheel van de site.

Voorbeeld van een handige paginahiërarchie voor een website.
Plan uw navigatie op basis van uw homepage
Alle sites hebben een startpagina of hoofdpagina, wat meestal de meest bezochte pagina op de site is en het startpunt van navigatie voor veel bezoekers. Tenzij uw site slechts een handvol pagina’s heeft, moet u nadenken over hoe bezoekers van een algemene pagina (uw hoofdpagina) naar een pagina met meer specifieke inhoud gaan. Heeft u genoeg pagina’s rond een specifiek onderwerpgebied dat het zinvol zou zijn om een ​​pagina te maken die deze gerelateerde pagina’s beschrijft (bijvoorbeeld hoofdpagina -> lijst met verwante onderwerpen -> specifiek onderwerp)? Heeft u honderden verschillende producten die onder meerdere categorie- en subcategoriepagina’s moeten worden ingedeeld?

Broodkruimellijsten gebruiken
Een breadcrumb is een rij interne links bovenaan of onderaan de pagina waarmee bezoekers snel terug kunnen navigeren naar een vorige sectie of de hoofdpagina. Veel breadcrumbs hebben de meest algemene pagina (meestal de hoofdpagina) als eerste, meest linkse link en geven de meer specifieke secties aan de rechterkant weer. We raden aan gestructureerde gegevensopmaak met broodkruimels te gebruiken bij het weergeven van broodkruimels.

Website met een broodkruimellijst die de huidige paginahiërarchie weergeeft.
Maak een eenvoudige navigatiepagina voor gebruikers
Een navigatiepagina is een eenvoudige pagina op uw site die de structuur van uw website weergeeft en bestaat meestal uit een hiërarchische lijst van de pagina’s op uw site. Bezoekers kunnen deze pagina bezoeken als ze problemen hebben met het vinden van pagina’s op uw site. Hoewel zoekmachines deze pagina ook bezoeken en een goede crawldekking van de pagina’s op uw site krijgen, is deze voornamelijk gericht op menselijke bezoekers.

Creëer een natuurlijk vloeiende hiërarchie
Maak het gebruikers zo gemakkelijk mogelijk om van algemene inhoud over te gaan naar de meer specifieke inhoud die ze op uw site willen hebben. Voeg navigatiepagina’s toe wanneer dat zinvol is en verwerk deze effectief in uw interne linkstructuur. Zorg ervoor dat alle pagina’s op uw site bereikbaar zijn via links en dat er geen interne zoekfunctie nodig is om gevonden te worden. Link naar gerelateerde pagina’s, waar van toepassing, zodat gebruikers soortgelijke inhoud kunnen ontdekken.

Voorkomen:

Complexe webs van navigatielinks maken, bijvoorbeeld elke pagina op uw site aan elke andere pagina koppelen.
Overdrijven met het snijden en snijden van uw inhoud (zodat het twintig klikken kost om vanaf de startpagina te bereiken).
Gebruik tekst voor navigatie
Door het grootste deel van de navigatie van pagina naar pagina op uw site te beheren via tekstlinks, wordt het voor zoekmachines gemakkelijker om uw site te doorzoeken en te begrijpen. Wanneer u JavaScript gebruikt om een ​​pagina te maken, gebruikt u aelementen met URL’s als hrefattribuutwaarden en genereert u alle menu-items bij het laden van de pagina, in plaats van te wachten op een gebruikersinteractie.

Voorkomen:

Een navigatie hebben die volledig is gebaseerd op afbeeldingen of animaties.
Vereist scriptgebaseerde gebeurtenisafhandeling voor navigatie .
Maak een navigatiepagina voor gebruikers , een sitemap voor zoekmachines
Voeg een eenvoudige navigatiepagina toe voor uw hele site (of de belangrijkste pagina’s, als u er honderden of duizenden heeft) voor gebruikers. Maak een XML-sitemapbestand om ervoor te zorgen dat zoekmachines de nieuwe en bijgewerkte pagina’s op uw site ontdekken, met een lijst van alle relevante URL’s samen met de laatste wijzigingsdatums van hun primaire inhoud.

Voorkomen:

Uw navigatiepagina verouderd laten raken door verbroken links.
Een navigatiepagina maken die eenvoudig pagina’s weergeeft zonder ze te ordenen, bijvoorbeeld op onderwerp.
Toon bruikbare 404 pagina’s
Gebruikers komen af ​​en toe op een pagina terecht die niet bestaat op uw site, ofwel door een verbroken link te volgen of door de verkeerde URL in te typen. Het hebben van een aangepaste 404-pagina die gebruikers vriendelijk terugleidt naar een werkende pagina op uw site, kan de gebruikerservaring aanzienlijk verbeteren. Overweeg een link naar uw hoofdpagina op te nemen en links naar populaire of gerelateerde inhoud op uw site te plaatsen. U kunt Google Search Console gebruiken om de bronnen te vinden van URL’s die ‘niet gevonden’-fouten veroorzaken .

Voorkomen:

Toestaan ​​dat uw 404-pagina’s worden geïndexeerd in zoekmachines (zorg ervoor dat uw webserver is geconfigureerd om een ​​404 HTTP-statuscode te geven of – in het geval van op JavaScript gebaseerde sites – de noindextag op te nemen wanneer niet-bestaande pagina’s worden opgevraagd).
Blokkeren van 404 pagina’s die door het robots.txt-bestand kunnen worden gecrawld.
Alleen een vaag bericht geven zoals “Niet gevonden”, “404” of helemaal geen 404-pagina.
Een ontwerp voor uw 404-pagina’s gebruiken dat niet consistent is met de rest van uw site.
Eenvoudige URL’s brengen inhoudsinformatie over
Het creëren van beschrijvende categorieën en bestandsnamen voor de documenten op uw website helpt u niet alleen om uw site beter georganiseerd te houden, het kan ook eenvoudigere, vriendelijkere URL’s maken voor degenen die naar uw inhoud willen linken. Bezoekers kunnen worden geïntimideerd door extreem lange en cryptische URL’s die weinig herkenbare woorden bevatten.

URL’s zoals de volgende kunnen verwarrend en onvriendelijk zijn:

https://www.brandonsbaseballcards.com/folder1/22447478/x2/14032015.html
Als uw URL zinvol is, kan deze nuttiger en gemakkelijker te begrijpen zijn in verschillende contexten:

https://www.brandonsbaseballcards.com/article/ten-rarest-baseball-cards.html
URL’s worden weergegeven in zoekresultaten
Onthoud ten slotte dat de URL naar een document meestal in een of andere vorm wordt weergegeven in een Google-zoekresultaat in de buurt van de documenttitel.

Google is goed in het crawlen van alle soorten URL-structuren, zelfs als ze vrij complex zijn, maar het is een goede gewoonte om de tijd te nemen om uw URL’s zo eenvoudig mogelijk te maken.

Gebruik woorden in URL’s
URL’s met woorden die relevant zijn voor de inhoud en structuur van uw site zijn vriendelijker voor bezoekers die op uw site navigeren.

Voorkomen:

Lange URL’s gebruiken met onnodige parameters en sessie-ID’s.
Het kiezen van generieke paginanamen zoals page1.html.
Overmatig gebruik van zoekwoorden zoals baseball-cards-baseball-cards-baseballcards.html.
Maak een eenvoudige mappenstructuur
Gebruik een mappenstructuur die uw inhoud goed organiseert en het voor bezoekers gemakkelijk maakt om te weten waar ze zich op uw site bevinden. Probeer uw directorystructuur te gebruiken om aan te geven welk type inhoud op die URL is gevonden.

Voorkomen:

Diep nesten van submappen zoals …/dir1/dir2/dir3/dir4/dir5/dir6/page.html.
Directorynamen gebruiken die geen verband houden met de inhoud ervan.
Geef één versie van een URL op om een ​​document te bereiken
Om te voorkomen dat gebruikers naar de ene versie van een URL linken en anderen naar een andere versie (dit zou de reputatie van die inhoud tussen de URL’s kunnen verdelen), richt u zich op het gebruik van en verwijzen naar één URL in de structuur en interne links van uw pagina’s. Als je merkt dat mensen toegang hebben tot dezelfde inhoud via meerdere URL’s, is het instellen van een 301-omleiding van niet-geprefereerde URL’s naar de dominante URL hiervoor een goede oplossing. Als u niet kunt doorverwijzen, kunt u ook het rel=”canonical”link-element gebruiken.

Voorkomen:

Pagina’s van subdomeinen en de hoofdmap toegang tot dezelfde inhoud laten krijgen, bijvoorbeeld domain.com/page.htmlen sub.domain.com/page.html.
Optimaliseer uw inhoud
Maak uw site interessant en nuttig
Het creëren van boeiende en nuttige inhoud zal uw website waarschijnlijk meer beïnvloeden dan alle andere factoren die hier worden besproken. Gebruikers herkennen goede inhoud wanneer ze deze zien en zullen waarschijnlijk andere gebruikers ernaar willen verwijzen. Dit kan via blogposts, sociale-mediadiensten, e-mail, forums of andere middelen zijn.

Organische of mond-tot-mondreclame is wat helpt bij het opbouwen van de reputatie van uw site bij zowel gebruikers als Google, en dat komt zelden zonder inhoud van hoge kwaliteit.

Het creëren van interessante nieuwe inhoud kan links van andere websites genereren.
Weet wat je lezers willen (en geef het ze)
Denk na over de woorden waarop een gebruiker zou kunnen zoeken om een ​​deel van uw inhoud te vinden. Gebruikers die veel over het onderwerp weten, gebruiken mogelijk andere zoekwoorden in hun zoekopdrachten dan iemand die nieuw is in het onderwerp. Een oude voetbalfan kan bijvoorbeeld zoeken naar ‘fifa’, een afkorting van de Fédération Internationale de Football Association, terwijl een nieuwe fan een meer algemene zoekopdracht kan gebruiken, zoals ‘voetbal play-offs’. Anticiperen op deze verschillen in zoekgedrag en er rekening mee houden tijdens het schrijven van uw inhoud (gebruikmakend van een goede mix van trefwoorden) kan positieve resultaten opleveren. Google Ads biedt een handige Zoekwoordplannerwaarmee u nieuwe variaties op zoekwoorden kunt ontdekken en het geschatte zoekvolume voor elk zoekwoord kunt bekijken. Google Search Console biedt u ook de meest voorkomende zoekopdrachten waarvoor uw site wordt weergegeven en de zoekopdrachten die de meeste gebruikers naar uw site hebben geleid in het prestatierapport .

Overweeg een nieuwe, nuttige service te maken die geen enkele andere site biedt. U kunt ook een origineel stuk onderzoek schrijven, een spannend nieuwsbericht schrijven of gebruikmaken van uw unieke gebruikersbestand. Andere sites missen mogelijk de middelen of expertise om deze dingen te doen.

Schrijf gemakkelijk leesbare tekst
Gebruikers houden van inhoud die goed geschreven en gemakkelijk te volgen is.

Voorkomen:

Slordige tekst schrijven met veel spel- en grammaticafouten.
Onhandige of slecht geschreven inhoud.
Tekst insluiten in afbeeldingen en video’s voor tekstuele inhoud: gebruikers willen de tekst mogelijk kopiëren en plakken en zoekmachines kunnen deze niet lezen.
Organiseer uw onderwerpen duidelijk
Het is altijd handig om uw inhoud zo te organiseren dat bezoekers een goed idee hebben van waar het ene inhoudsonderwerp begint en het andere eindigt. Door uw inhoud op te splitsen in logische brokken of divisies, kunnen gebruikers de gewenste inhoud sneller vinden.

Voorkomen:

Het dumpen van grote hoeveelheden tekst over verschillende onderwerpen op een pagina zonder paragraaf, subkop of lay-outscheiding.
Creëer nieuwe , unieke inhoud
Nieuwe inhoud zorgt er niet alleen voor dat uw bestaande bezoekersbestand terug blijft komen, maar trekt ook nieuwe bezoekers aan.

Voorkomen:

Rehashing (of zelfs kopiëren) van bestaande inhoud die weinig extra waarde zal opleveren voor gebruikers.
Het hebben van dubbele of bijna dubbele versies van uw inhoud op uw site.
Meer informatie over dubbele inhoud .

Optimaliseer inhoud voor uw gebruikers , niet voor zoekmachines
Als u uw site ontwerpt rond de behoeften van uw bezoekers en er tegelijkertijd voor zorgt dat uw site gemakkelijk toegankelijk is voor zoekmachines, levert dat meestal positieve resultaten op.

Voorkomen:

Het invoegen van tal van onnodige zoekwoorden die gericht zijn op zoekmachines, maar vervelend of onzinnig zijn voor gebruikers.
Het hebben van tekstblokken zoals “veelvuldig spelfouten gebruikt om deze pagina te bereiken” die weinig waarde toevoegen voor gebruikers.
Bedrieglijk tekst verbergen voor gebruikers , maar weergeven aan zoekmachines.
Handel op een manier die het vertrouwen van de gebruiker kweekt
Gebruikers voelen zich op hun gemak bij het bezoeken van uw site als ze het gevoel hebben dat deze betrouwbaar is.

Een site met een goede reputatie is betrouwbaar. Bouw een reputatie op voor expertise en betrouwbaarheid op een specifiek gebied.
Geef informatie over wie uw site publiceert, de inhoud levert en de doelen ervan. Als u een website voor winkels of andere financiële transacties heeft, zorg er dan voor dat u duidelijke en bevredigende klantenservice-informatie hebt om gebruikers te helpen problemen op te lossen. Als je een nieuwssite hebt, geef dan duidelijke informatie over wie verantwoordelijk is voor de inhoud.

Het gebruik van geschikte technologieën is ook belangrijk. Als een afrekenpagina van een winkel geen beveiligde verbinding heeft, kunnen gebruikers de site niet vertrouwen.

Maak expertise en gezag duidelijk
Deskundigheid en autoriteit van een site verhoogt de kwaliteit ervan. Zorg ervoor dat de inhoud op uw site is gemaakt of bewerkt door mensen met expertise in het onderwerp. Het verstrekken van deskundige of ervaren bronnen kan gebruikers bijvoorbeeld helpen de expertise van artikelen te begrijpen. Het vertegenwoordigen van gevestigde consensus op pagina’s over wetenschappelijke onderwerpen is een goede gewoonte als er een dergelijke consensus bestaat.

Zorg voor een passende hoeveelheid inhoud voor uw onderwerp
Het creëren van inhoud van hoge kwaliteit vergt een aanzienlijke hoeveelheid van ten minste een van de volgende zaken: tijd, moeite, expertise en talent/vaardigheid. Zorg ervoor dat de inhoud feitelijk juist, duidelijk geschreven en uitgebreid is. Dus als je je pagina bijvoorbeeld omschrijft als een recept, geef dan een compleet recept dat gemakkelijk te volgen is, in plaats van alleen een set ingrediënten of een basisbeschrijving van het gerecht.

Voorkomen:

Onvoldoende inhoud leveren voor het doel van de pagina.
Vermijd afleidende advertenties
We verwachten dat advertenties zichtbaar zijn. Laat de advertenties gebruikers echter niet afleiden of voorkomen dat ze de inhoud van de site consumeren. Bijvoorbeeld advertenties, aanvullende inhoud of interstitial-pagina’s (pagina’s die worden weergegeven voor of na de inhoud die u verwacht) die het gebruik van de website bemoeilijken. Lees meer over dit onderwerp.

Voorkomen:

Afleidende advertenties op uw pagina’s plaatsen.
Maak verstandig gebruik van koppelingen
Schrijf een goede linktekst
Linktekst is de zichtbare tekst binnen een link. Deze tekst vertelt gebruikers en Google iets over de pagina waarnaar u linkt. Links op uw pagina kunnen intern zijn – verwijzend naar andere pagina’s op uw site – of extern – die naar inhoud op andere sites leiden. In elk van deze gevallen, hoe beter uw ankertekst is, hoe gemakkelijker het is voor gebruikers om te navigeren en voor Google om te begrijpen waar de pagina waarnaar u linkt over gaat.

Diagram waarin nuttige linktekst op uw site wordt aanbevolen.
Met de juiste ankertekst kunnen gebruikers en zoekmachines gemakkelijk begrijpen wat de gelinkte pagina’s bevatten.

Kies beschrijvende tekst
Schrijf ankertekst die op zijn minst een basisidee geeft van waar de pagina waarnaar wordt gelinkt over gaat.

Voorkomen:
Het schrijven van generieke ankertekst zoals “pagina”, “artikel” of “klik hier”.
Gebruik van tekst die off-topic is of geen verband houdt met de inhoud van de pagina waarnaar wordt verwezen.
Gebruik in de meeste gevallen de URL van de pagina als ankertekst, hoewel er zeker legitiem gebruik van is, zoals het promoten van of verwijzen naar het adres van een nieuwe website.
Schrijf beknopte tekst
Streef naar korte maar beschrijvende tekst, meestal een paar woorden of een korte zin.

Voorkomen:
Schrijven van lange ankertekst, zoals een lange zin of een korte tekstparagraaf.
Formatteer links zodat ze gemakkelijk te herkennen zijn
Maak het gebruikers gemakkelijk om onderscheid te maken tussen gewone tekst en de ankertekst van uw links. Uw inhoud wordt minder nuttig als gebruikers de links missen of er per ongeluk op klikken.

Voorkomen:
CSS of tekststijlen gebruiken die ervoor zorgen dat links er net zo uitzien als gewone tekst.
Denk ook aan ankertekst voor interne links
Meestal denk je aan links in termen van verwijzingen naar externe websites, maar door meer aandacht te besteden aan de ankertekst die wordt gebruikt voor interne links, kunnen gebruikers en Google beter door je site navigeren.

Voorkomen:
Overmatig met zoekwoorden gevulde of lange ankertekst gebruiken, alleen voor zoekmachines.
Het creëren van onnodige links die niet helpen bij de navigatie van de gebruiker op de site.
Wees voorzichtig naar wie je linkt
U kunt een deel van de reputatie van uw site aan een andere site overdragen wanneer uw site ernaar linkt. Soms kunnen gebruikers hiervan profiteren door links naar hun eigen site toe te voegen in uw commentaarsecties of prikborden. Of soms vermeldt u een site op een negatieve manier en wilt u er niets van uw reputatie aan opdoen. Stel je bijvoorbeeld voor dat je een blogpost schrijft over het onderwerp spammen met reacties en je wilt een site noemen die onlangs reacties heeft gestuurd op je blog. U wilt anderen waarschuwen voor de site, dus neemt u de link ernaar op in uw inhoud; u wilt de site echter zeker niet iets van uw reputatie van uw link afgeven. Dit zou een goed moment zijn om te gebruiken nofollow.

Een ander voorbeeld waarbij het nofollowattribuut van pas kan komen, zijn widgetkoppelingen. Als u een widget van een derde partij gebruikt om de ervaring van uw site te verrijken en gebruikers aan te trekken, controleer dan of deze links bevat die u niet van plan was samen met de widget op uw site te plaatsen. Sommige widgets kunnen links naar uw site toevoegen die niet uw redactionele keuze zijn en bevatten ankertekst waarover u als website-eigenaar mogelijk geen controle hebt. Als het verwijderen van dergelijke ongewenste links uit de widget niet mogelijk is, kunt u ze altijd uitschakelen met nofollow. Als u een widget maakt voor functionaliteit of inhoud die u levert, zorg er dan voor dat u de nofollowon-links opneemt in het standaard codefragment.

Ten slotte, als u geïnteresseerd bent in het niet volgen van alle links op een pagina, kunt u de tag toevoegen aandetag voor de pagina. Meer informatie over metatags voor robots vindt u in onze documentatie.

Bestrijd commentaarspam metnofollow
Om Google te vertellen de reputatie van uw pagina niet te volgen of door te geven aan de gelinkte pagina’s, stelt u de waarde van het relattribuut van een link in op nofollowof ugc. Het niet volgen van een link betekent het toevoegen rel=”nofollow”of een meer specifiek kenmerk, zoalsugc in de ankertag van de link, zoals hier wordt weergegeven:

Anchor text here
of:

Anchor text here
Wanneer zou dit handig zijn? Als uw site een blog heeft waarop openbare opmerkingen zijn ingeschakeld, kunnen links in die opmerkingen uw reputatie doorgeven aan pagina’s waarvoor u zich misschien niet op uw gemak voelt. Blogcommentaargebieden op pagina’s zijn zeer vatbaar voor commentaarspam. Door deze door gebruikers toegevoegde links niet te volgen, zorgt u ervoor dat u de zuurverdiende reputatie van uw pagina niet aan een site met spam geeft.

Illustratie van een gebruikerscommentaar met externe links.

Automatisch toevoegen nofollowaan commentaarkolommen en prikborden
Veel softwarepakketten voor bloggen geven automatisch nofollowcommentaar van gebruikers, maar degenen die dat niet doen, kunnen hoogstwaarschijnlijk handmatig worden bewerkt om dit te doen. Dit advies geldt ook voor andere delen van uw site die mogelijk door gebruikers gegenereerde inhoud bevatten, zoals gastenboeken, forums, shoutboards, verwijzingslijsten, enz. Als u bereid bent in te staan ​​voor links die door derden zijn toegevoegd (bijvoorbeeld , als een commentator op uw site wordt vertrouwd), is het niet nodig om nofollowop links te gebruiken; linken naar sites die door Google als spam worden beschouwd, kan echter de reputatie van uw eigen site aantasten. De Google Search Central-documentatie bevat meer tips om commentaarspam te vermijden , bijvoorbeeld door CAPTCHA’s te gebruiken en commentaarmoderatie in te schakelen.

Illustratie van een CAPTCHA-pop-up
Optimaliseer uw afbeeldingen
Gebruik HTML-afbeeldingen
Gebruik HTML-afbeeldingselementen om afbeeldingen in uw inhoud in te sluiten.

Gebruik de HTML of elementen Semantische HTML-opmaak helpt crawlers bij het vinden en verwerken van afbeeldingen. Door het element te gebruiken, kunt u ook meerdere opties opgeven voor verschillende schermformaten voor responsieve afbeeldingen. U kunt ook het loading=”lazy”kenmerk op afbeeldingen gebruiken om uw pagina sneller te laten laden voor uw gebruikers.

Voorkomen:

CSS gebruiken om afbeeldingen weer te geven die u door ons wilt laten indexeren.
Gebruik het altattribuut
Geef een beschrijvende bestandsnaam en altattribuutbeschrijving voor afbeeldingen op. Met altdit kenmerk kunt u alternatieve tekst voor de afbeelding opgeven als deze om de een of andere reden niet kan worden weergegeven.

Illustratie die het nut laat zien van goede alt-tekst voor een afbeelding.
Waarom dit attribuut gebruiken? Als een gebruiker uw site bekijkt met ondersteunende technologieën, zoals een schermlezer, geeft de inhoud van het altkenmerk informatie over de afbeelding.

Een andere reden is dat als u een afbeelding als link gebruikt, de alt-tekst voor die afbeelding op dezelfde manier wordt behandeld als de ankertekst van een tekstlink. We raden echter af om te veel afbeeldingen te gebruiken voor links in de navigatie van uw site wanneer tekstlinks hetzelfde doel zouden kunnen dienen. Ten slotte maakt het optimaliseren van uw afbeeldingsbestandsnamen en alt-tekst het gemakkelijker voor beeldzoekprojecten zoals Google Afbeeldingen om uw afbeeldingen beter te begrijpen.

Gebruik korte maar beschrijvende bestandsnamen en alt-tekst
Net als veel van de andere delen van de pagina die zijn bedoeld voor optimalisatie, zijn bestandsnamen en alt-tekst het beste als ze kort, maar beschrijvend zijn.

Voorkomen:
Gebruik waar mogelijk generieke bestandsnamen zoals image1.jpg, pic.gif, 1.jpg- als uw site duizenden afbeeldingen heeft, kunt u overwegen de naamgeving van de afbeeldingen te automatiseren.
Extreem lange bestandsnamen schrijven.
Zoekwoorden in alt-tekst stoppen of hele zinnen kopiëren en plakken.
Geef alt-tekst op wanneer u afbeeldingen als links gebruikt
Als u besluit een afbeelding als link te gebruiken, helpt het invullen van de alt-tekst Google meer te begrijpen over de pagina waarnaar u linkt. Stel je voor dat je ankertekst schrijft voor een tekstlink.

Voorkomen:
Buitensporig lange alt-tekst schrijven die als spam zou worden beschouwd.
Gebruik alleen afbeeldingslinks voor de navigatie van uw site.
Help zoekmachines uw afbeeldingen te vinden
Een afbeeldingensitemap kan Google meer informatie geven over de afbeeldingen die op uw site zijn gevonden. Dit vergroot de kans dat uw afbeeldingen gevonden kunnen worden in de resultaten van Google Afbeeldingen. De structuur van dit bestand is vergelijkbaar met het XML-sitemapbestand voor uw webpagina’s.

Gebruik standaard afbeeldingsformaten
Gebruik algemeen ondersteunde bestandstypen; de meeste browsers ondersteunen JPEG-, GIF-, PNG-, BMP- en WebP-afbeeldingsindelingen. Het is ook een goed idee om de extensie van uw bestandsnaam te laten overeenkomen met het bestandstype.

Maak je site mobielvriendelijk
De wereld is tegenwoordig mobiel. De meeste mensen zoeken op Google met een mobiel apparaat. De desktopversie van een site is mogelijk moeilijk te bekijken en te gebruiken op een mobiel apparaat. Als gevolg hiervan is het hebben van een mobiele site van cruciaal belang voor uw online aanwezigheid. In feite is Google vanaf eind 2016 begonnen met experimenten om voornamelijk de mobiele versie van de inhoud van een site te gebruiken voor het rangschikken, het ontleden van gestructureerde gegevens en het genereren van fragmenten.

Begrijp het verschil tussen apparaten

Smartphone – In dit document verwijst “mobiel” of “mobiele apparaten” naar smartphones, zoals apparaten met Android, iPhone of Windows Phone. Mobiele browsers zijn vergelijkbaar met desktopbrowsers omdat ze een brede set van de HTML5-specificatie kunnen weergeven, hoewel hun schermgrootte kleiner is en in bijna alle gevallen hun standaardoriëntatie verticaal is.
Tablet – We beschouwen tablets als apparaten in hun eigen klasse, dus als we het hebben over mobiele apparaten, vallen tablets over het algemeen niet onder de definitie. Tablets hebben meestal grotere schermen, wat betekent dat, tenzij u voor tablets geoptimaliseerde inhoud aanbiedt, u ervan uit kunt gaan dat gebruikers uw site verwachten zoals deze eruitziet in een desktopbrowser in plaats van in een smartphonebrowser.
Multimediatelefoon – Dit zijn telefoons met browsers die pagina’s kunnen weergeven die zijn gecodeerd om te voldoen aan de XHTML-standaarden, die HTML5 Markup, JavaScript/ECMAScript ondersteunen, maar mogelijk sommige van de extensie-API’s in de HTML5-standaard niet ondersteunen. Dit beschrijft over het algemeen de browser in de meeste 3G-ready telefoons die geen smartphones zijn.
Functietelefoons – Op deze telefoons hebben browsers niet de mogelijkheid om normale desktopwebpagina’s weer te geven die zijn gecodeerd met standaard HTML. Dit omvat browsers die alleen cHTML (iMode), WML, XHTML-MP, etc. weergeven.
Onze aanbevelingen zijn gericht op smartphones, maar we moedigen site-eigenaren van multimedia- en featurephones aan om hetzelfde advies op te volgen als ze dat nodig achten.

Kies een mobiele strategie
Er zijn meerdere manieren om uw website geschikt te maken voor mobiele apparaten en Google ondersteunt verschillende implementatiemethoden:

Responsive webdesign ( Aanbevolen )
Dynamisch serveren
Aparte URL’s
Nadat u een mobielvriendelijke site heeft gemaakt, kunt u de mobielvriendelijke test van Google gebruiken om te controleren of pagina’s op uw site voldoen aan de criteria om als mobielvriendelijk te worden aangemerkt op pagina’s met zoekresultaten van Google. U kunt ook het rapport Mobiele bruikbaarheid van Search Console bekijken om problemen met mobiele bruikbaarheid op uw site op te lossen.

Als uw site veel statische inhoud (zoals blogposts of bestemmingspagina’s van producten) op meerdere pagina’s weergeeft, kunt u overwegen deze te implementeren met behulp van AMP (Accelerated Mobile Pages). Het is een speciale vorm van HTML die ervoor zorgt dat uw site snel en gebruiksvriendelijk blijft en verder kan worden versneld door verschillende platforms, waaronder Google Zoeken.

Configureer mobiele sites zodat ze nauwkeurig kunnen worden geïndexeerd
Ongeacht welke configuratie u kiest om uw mobiele site in te stellen, let op deze belangrijke punten:

Als u dynamische weergave gebruikt of een aparte mobiele site heeft, geeft u Google een seintje wanneer een pagina is opgemaakt voor mobiel (of een vergelijkbare pagina heeft die is opgemaakt voor mobiel). Dit helpt Google om mobiele zoekers uw inhoud nauwkeurig weer te geven in de zoekresultaten.
Als u Responsive Web Design gebruikt, gebruikt u de meta name=”viewport”tag om de browser te vertellen hoe de inhoud moet worden aangepast. Als u Dynamic Serving gebruikt, gebruikt u de Vary HTTP-header om uw wijzigingen aan te geven, afhankelijk van de user-agent. Als u afzonderlijke URL’s gebruikt, geeft u de relatie tussen twee URL’s aan door de tag met rel=”canonical”en rel=”alternate”elementen aan de pagina toe te voegen.
Houd bronnen crawlbaar. Het blokkeren van paginabronnen kan Google een onvolledig beeld van uw website geven. Dit gebeurt vaak wanneer uw robots.txt-bestand de toegang tot sommige of al uw paginabronnen blokkeert. Als Google geen toegang heeft tot de bronnen van een pagina, zoals CSS, JavaScript of afbeeldingen, merken we mogelijk niet dat de pagina is gebouwd om goed te worden weergegeven en goed te werken in een mobiele browser. Met andere woorden, het is mogelijk dat we niet detecteren dat de pagina mobielvriendelijk is en deze daarom niet goed weergeven aan mobiele zoekers.
Vermijd veelvoorkomende fouten die mobiele bezoekers frustreren, zoals het weergeven van niet-afspeelbare video’s.
Mobiele pagina’s die een slechte zoekervaring bieden, kunnen worden gedegradeerd in ranglijsten of worden weergegeven met een waarschuwing in mobiele zoekresultaten. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, paginagrote interstitials op mobiele apparaten die de gebruikerservaring belemmeren.
Biedt volledige functionaliteit op alle apparaten. Mobiele gebruikers verwachten dezelfde functionaliteit, zoals reageren en uitchecken, en inhoud op mobiel en op alle andere apparaten die uw website ondersteunt. Zorg er naast tekstuele inhoud voor dat alle belangrijke afbeeldingen en video’s zijn ingesloten en toegankelijk zijn op mobiele apparaten. Geef voor zoekmachines alle gestructureerde gegevens en andere metagegevens, zoals titels, beschrijvingen, linkelementen en andere metatags, op alle versies van de pagina’s.
Zorg ervoor dat de gestructureerde gegevens, afbeeldingen, video’s en metadata die u op uw desktopsite heeft, ook op de mobiele site staan.
Beste praktijken
Test je mobiele pagina’s met de Mobielvriendelijke Test om te zien of Google denkt dat je website goed werkt op mobiele apparaten.
Als u afzonderlijke URL’s voor uw mobiele pagina’s gebruikt, zorg er dan voor dat u zowel de mobiele als de desktop-URL’s test, zodat u kunt bevestigen dat de omleiding wordt herkend en kan worden gecrawld.
Zie de mobielvriendelijke gids van Google voor meer informatie .

Promoot uw website
Hoewel de meeste links naar uw site geleidelijk worden toegevoegd naarmate mensen uw inhoud ontdekken via zoeken of op andere manieren en ernaar linken, begrijpt Google dat u anderen wilt laten weten hoeveel werk u in uw inhoud heeft gestoken . Het effectief promoten van uw nieuwe inhoud zal leiden tot een snellere ontdekking door degenen die geïnteresseerd zijn in hetzelfde onderwerp. Zoals met de meeste punten die in dit document worden behandeld, kan het tot in het extreme doorvoeren van deze aanbevelingen de reputatie van uw site schaden.

Een blogpost op uw eigen site om uw bezoekers te laten weten dat u iets nieuws heeft toegevoegd, is een geweldige manier om nieuwe inhoud of services onder de aandacht te brengen. Andere website-eigenaren die uw site of RSS-feed volgen, kunnen het verhaal ook oppikken.

Ook moeite steken in de offline promotie van uw bedrijf of site kan lonend zijn. Als u bijvoorbeeld een bedrijfssite heeft, zorg er dan voor dat de URL wordt vermeld op uw visitekaartjes, briefpapier, posters, enz. U kunt ook terugkerende nieuwsbrieven naar klanten sturen via de post om hen op de hoogte te stellen van nieuwe inhoud op de website van het bedrijf.

Als u een lokaal bedrijf heeft, kunt u door uw bedrijfsprofiel te claimen klanten bereiken op Google Maps en Google Zoeken.

Voorbeeld van een Google-zoekresultaat met uitgebreide resultaten voor fysieke winkels.
Weten over sociale mediasites
Sites die zijn gebouwd rond gebruikersinteractie en delen, hebben het gemakkelijker gemaakt om geïnteresseerde groepen mensen te matchen met relevante inhoud.

Voorkomen:

Proberen elk nieuw, klein stukje inhoud dat u maakt te promoten; ga voor grote, interessante items.
Uw site betrekken bij programma’s waarbij uw inhoud kunstmatig wordt gepromoot tot de top van deze services.
Neem contact op met mensen in de gerelateerde community van uw site
De kans is groot dat er een aantal sites zijn die onderwerpen behandelen die vergelijkbaar zijn met die van u. Het openen van communicatie met deze sites is meestal gunstig. Populaire onderwerpen in uw niche of community kunnen leiden tot aanvullende ideeën voor inhoud of het opbouwen van een goede communitybron.

Voorkomen:

Linkverzoeken spammen naar alle sites die betrekking hebben op uw onderwerpgebied.
Links kopen van een andere site met als doel PageRank te krijgen .
Analyseer uw zoekprestaties en gebruikersgedrag
Analyse van uw zoekprestaties
Grote zoekmachines, waaronder Google, bieden website-eigenaren tools om hun prestaties in hun zoekmachine te analyseren. Voor Google is die tool Search Console .

Search Console biedt twee belangrijke informatiecategorieën: Kan Google mijn inhoud vinden? Hoe presteer ik in de zoekresultaten van Google?

Het gebruik van Search Console helpt uw ​​site niet om een ​​voorkeursbehandeling te krijgen; het kan u echter helpen bij het identificeren van problemen die, indien verholpen, ervoor kunnen zorgen dat uw site beter presteert in de zoekresultaten.

Met de service kunnen website-eigenaren:

Bekijk welke delen van een site Googlebot problemen had met crawlen
Sitemaps testen en indienen
Analyseer of genereer robots.txt-bestanden
Verwijder URL’s die al door Googlebot zijn gecrawld
Geef uw voorkeursdomein op
Identificeer problemen met titleen descriptionmetatags
Begrijp de meest gebruikte zoekopdrachten om een ​​site te bereiken
Krijg een glimp van hoe Google pagina’s ziet
Ontvang meldingen van schendingen van het spambeleid en vraag een heroverweging van de site aan
Microsoft’s Bing Webmaster Tools biedt ook tools voor website-eigenaren.